طرز تهیه پیتزا مخلوط مخصوص
علم و دانش: پیتزا انواع بسیاری دارد که هر کسی معمولا یک نوع از آن را بیشتر می پسندد: پیتزای گوشت، پیتزا مرغ، پیتزای تن ماهی و… اما یکی از محبوب ترین این پیتزاها، پیتزا مخلوط است. شاید بپرسید پیتزا مخلوط چیست؟ پیتزا مخلوط پیتزایی است که همه عاشقش هستند! چرا که در پیتزا مخلوط سبک های مختلفی از تهیه پیتزا گنجانده شده است. در این مطلب بهترین پیتزا مخلوط ممکن را به شما آموزش خواهیم داد. چون این پیتزا را قرار است کاملا از پایه و تمام مراحلش را خودتان انجام دهید. البته نگران نباشید. ما کنارتان هستیم.
برای داشتن یک پیتزا مخلوط خوشمزه شرط اول داشتن یک خمیر پیتزای با کیفیت است که قرار است خودتان آن را باب میلتان آماده کنید. میتوانید خمیر پیتزای آماده تهیه کنید اما مسلما خمیر پیتزا ایتالیایی خانگی تازه کیفیت و طعم بهتری دارد. البته بسته به سلیقه، موادی که در دسترستان هست و زمانی که دارید میتوانید از انواع خمیر پیتزا استفاده کنید. شرط دوم یک پیتزای ایده آل، سس خانگی ای است که به شما تهیه آن را آموزش خواهیم داد. و شرط آخر تاپینگ یا موادی است که روی پیتزا می ریزید. البته مواد روی پیتزا را می توانید به سلیقه خود کم و زیاد کنید یا تغییر بدهید. در ضمن علاوه بر طرز تهیه پیتزا مخلوط در این آموزش با نکات کلی تهیه پیتزا آشنا می شوید که میتوانید این نکات را برا ی تهیه هر نوع پیتزای دیگری استفاده کنید و لذت ببرید.
مواد لازم برای پیتزا مخلوط مخصوص
برای تهیه خمیر پیتزا
آب گرم ۱ و ۱/۲ پیمانه
مایه خمیر ۲ و ۱/۴ قاشق چایخوری
آرد نان ۳ و ۱/۲ پیمانه
روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
نمک ۲ قاشق چایخوری
شکر ۱ قاشق چایخوری
برای سس پیتزا
روغن زیتون ۱ قاشق غذاخوری
سیر خرد شده ۲ قاشق چایخوری
پیاز خرد شده ۱/۴ پیمانه
پونه خشک ۱/۲ قاشق چایخوری
ریحان خشک ۱/۲ قاشق چایخوری
گوجه فرنگی خرد شده ۴۵۰ گرم
شکر ۱/۲ قاشق چایخوری
نمک ۱/۴ قاشق چایخوری
فلفل سیاه ۱/۴ قاشق چایخوری
برای روی پیتزا مخلوط
پنیر موزارلا ۲۲۵ گرم
سوسیس بزرگ ۱ عدد
گوشت چرخ کرده ۱۱۰ گرم
پیاز کوچک نصف ۱ عدد
فلفل دلمه ای ۱ عدد
روغن زیتون به میزان لازم
ریحان تازه ۱/۴ پیمانه
طرز تهیه خمیر پیتزا مخلوط
مرحله اول
در یک کاسه متوسط آب، خمیر مایه، شکر و نمک را در یک کاسه کوچک به آرامی با هم مخلوط کنید. بهتر است آب حدودا در دمای ۳۵٫۵ تا ۳۷ درجه سانتی گراد باشد. مخلوط را به مدت ۵ دقیقه یا تا زمانی که مایه خمیر به طور کامل حل شود بهم بزنید.
مرحله دوم
مقداری آرد روی سطح کار بپاشید و بقیه آرد را روی آن قرار دهید. به کمک دست و یا چنگال در میانه ی آرد، گودالی ایجاد کنید. میتوانید این مرحله و مراحل بعد از تهیه خمیر پیتزا مخلوط را به کمک میکسر انجام دهید و داخل ظرف میکسر را آرد بپاشید.
مرحله سوم
در گودالی که درست کرده اید، یک سوم از مخلوط آبی را که تهیه کرده اید، بریزید. خمیر را ورز دهید تا مخلوط آب با آرد ترکیب شود. سپس این کار را تکرار کنید و یک سوم دیگر از مخلوط آب را با آرد مخلوط کرده و به وزر دادن خمیر ادامه دهید. در نهایت یک خمیر چسبناک خواهید داشت.
مرحله چهارم
ورز دادن خمیر پیتزا را به مدت ده دقیقه ادامه دهید. دست هایتان را حین کار به آرد آغشته کنید. وقتی احساس کردید خمیر سفت و چسبناک شده دست از ورز دادن بکشید. اگر تمایل دارید این کار را با میکسر انجام دهید؛ دقت کنید که سرعت میکسر پایین رو به متوسط باشد و این کار ده دقیقه طول بکشد.
مرحله پنجم
کاسه ای بزرگ بردارید و در آن مقداری روغن زیتون بریزید. تمام سطح داخلی کاسه را با روغن زیتون چرب کنید. خمیر را در کاسه قرار دهید و کمی بغلتانید تا سطح خمیر به روغن آغشته شود.
مرحله ششم
روی کاسه را با یک سلفون بپوشانید و کاسه را در محلی با درجه حرارت ۲۴ تا ۲۹ درجه سانتی گراد به مدت یک ساعت بگذارید تا خمیر پف کند. اگر محلی با این دما ندارید میتوانید فر را با دمای ۶۵ درجه سانتی گراد یا ۱۵۰ درجه فارنهایت روشن کنید و پس از گرم شدن خاموش کنید. کمی درب فر را باز بگذارید تا دمایش کمتر شود. سپس کاسه را درون فر بگذارید تا خمیر آماده شود.
مرحله هفتم
خمیر را به دو بخش تقسیم کنید. هر بخش از خمیر پیتزا را روی سطح پوشیده شده از آرد بگذارید و به شکل گلوله توپ درآورید. میتوانید یکی از آن ها را در ظرف در بسته و در فریزر به مدت دو هفته نگه دارید و بعدا استفاده کنید. به خاطر داشته باشید خمیر منجمد، قبل از استفاده، باید به دمای محیط برسد.
طرز تهیه پیتزا مخلوط مخصوص
مرحله اول
در این مرحله از تهیه پیتزا مخلوط خانگی قصد داریم آماده کردن سس پیتزا را توضیح دهیم. برای تهیه سس پیتزا مخلوط ابتدا گوجه فرنگی ها را در یک کاسه متوسط بریزید و با پشت چنگال آن ها را خرد و له کنید. این کار را تا وقتی که گوجه فرنگی ها به شکل سوپ شوند ادامه دهید. می توانید این مرحله را به جای چنگال با دست هم انجام دهید. بعد ظرف گوجه فرنگی ها را در کناری بگذارید.
مرحله دوم
روغن را در ماهیتابه بریزید و روی حرارت متوسط بگذارید تا داغ شود. پیاز ها را نگینی خرد کنید و در روغن داغ بریزید تا در چند دقیقه سرخ شود. به ماهیتابه سیر خرد شده را هم اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی رنگ شود. مراقب باشید چون سیر زود می سوزد.
مرحله سوم
به ماهیتابه گوجه فرنگی له شده، پونه کوهی، پودر ریحان، شکر، نمک و فلفل را اضافه کنید. اجازه دهید مخلوط روی حرارت متوسط بپزد تا به آرامی به جوش بیاید.
سس پیتزا مخلوط خانگی شما باید به مدت ۳۰ دقیقه بجوشد. سپس حرارت را کم کنید و نیم ساعت دیگر اجازه دهید جوش بخورد. اگر سس پیتزای شما ۹۰ دقیقه هم روی حرارت باشد مشکلی پیش نمی آید و خوش طعم تر خواهد شد.
مرحله چهارم
پس از این مدت، ماهیتابه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید خنک شود و به دمای محیط برسد. این سس را میتوانید به مدت یک هفته در یخچال و دو ماه در فریزر نگهداری کنید.
مرحله پنجم
اگر احساس می کنید سس پیتزای شما خیلی غلیظ است میتوانید آن را در مخلوط کن بریزید تا رقیق تر شده و مواد پوره شوند.
مرحله ششم
میتوانید از پنیر موزارلا برای پیتزا استفاده کنید. پنیر پیتزا مخلوط را به شکل رشته های ۶ میلیمتری برش بزنید. هم چنین میتوانید انواع پنیرها را با هم ترکیب کنید.
مرحله هفتم
سوسیس ها را به کمک یک چاقوی تیز برش بزنید.
مرحله هشتم
یک ماهیتابه را روی حرارت ملایم بگذارید. گوشت چرخ کرده را با روغن، نمک و فلفل تفت دهید تا به طور کامل قهوه ای رنگ شود.
مرحله نهم
پیاز و فلفل دلمه ای را حلقه ای برش بزنید. در ماهیتابه ۵ تا ۷ سانتی متر روغن بریزید و پیاز و فلفل را در آن تفت دهید. سپس پیاز و فلفل را از ماهیتابه خارج کنید و روی دستمال کاغذی بگذارید تا روغنشان گرفته شود.
میتوانید از قارچ، زیتون سیاه و یا سبزیجات دلخواه دیگری هم در پیتزا مخلوط استفاده کنید.
مرحله دهم
برگ ریحان تازه را با دست به نوار های کوچکی خرد کنید. میتوانید از پونه و جعفری و هر سبزی دلخواه دیگری نیز استفاده کنید.
مرحله یازدهم
فر را روشن کنید و روی ۲۳۰ درجه سانتی گراد یا ۴۵۰ درجه فارنهایت تنظیم کنید تا به مدت ۳۰ دقیقه الی ۶۰دقیقه گرم شود. در این مدت مواد پیتزا مخلوط را آماده کنید. یک گلوله خمیری که آماده کرده بودید را روی میز بگذارید. خمیر را به کمک دست به یک دایره ی تخت تبدیل کنید. میتوانید این کار را به کمک وردنه انجام دهید. قطر خمیر بهتر است ۶ میلیمتر یا کمتر باشد. به طور مداوم خمیر را به سمت بیرون و با حرکت دایره ای صاف کنید. اگر خمیر دوباره کوچک شد، ۵ دقیقه صبر کنید و بعد کار را ادامه دهید.
مرحله دوازدهم
یک ورقه آلومینیومی را در سینی فر بگذارید و خمیر پیتزا را روی آن قرار دهید. به کمک یک لیسک مقداری روغن زیتون را روی خمیر پیتزا بزنید. این کار باعث می شود پیتزای تردی داشته باشید.
مرحله سیزدهم
یک قاشق از سسی که تهیه کرده اید را روی خمیر پیتزا بریزید. با پشت قاشق سس را در مرکز پیتزا پخش کنید. ۱٫۲۵ سانتی متر از لبه های پیتزا را خالی بگذارید.
مرحله چهاردهم
در این مرحله از تهیه پیتزا مخلوط مواد را روی پیتزا بریزید. روی سس را با پنیر پیتزا پر کنید. گوشت، سوسیس ها، فلفل و پیاز را روی پیتزا قرار دهید.
مرحله پانزدهم
پیتزا را داخل فر بگذارید تا به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه بپزد. وقتی پنیر پیتزا طلایی رنگ و خمیر آن طلایی مایل به قهوه ای شد میتوانید پیتزا را از فر خارج کنید.
اگر لازم بود بعد از ۵ تا ۷ دقیقه پیتزا را داخل فر بچرخانید تا کاملا حرارت ببیند.
مرحله شانزدهم
پیتزا را از فر خارج کرده و چند دقیقه صبر کنید تا خنک شود. وقتی به اندازه کافی خنک شد، پیتزا مخلوط را برش بزنید و نوش جان نمایید.
نکات کلیدی تهیه پیتزا مخلوط
– اگر دوست دارید خمیر پیتزا برشته تر شود، قبل از شروع مراحل، خمیر را حدود ۵ دقیقه در فر قرار دهید تا زیر آن شروع به طلایی شدن کند. سپس آن را از روی حرارت بردارید و شروع به چیدن تاپینگ کنید. البته اگر خمیر شما نازک است این کار را نکنید چون بیش از حد خشک می شود.
– برای خمیر پیتزای نازک بهتر است از آرد سفید استفاده کنید. ولی برای خمیر پیتزای ضخیم تر میتوانید از آرد سنگک استفاده کنید.
– معمولاً توصیه میشود خمیر پیتزا را روز قبل تهیه کنید و در کیسه زیپ دار داخل یخچال قرار دهید. چند ساعت قبل از زمان تهیه پیتزا آن را از یخچال بیرون بیاورید و در دمای اتاق بگذارید تا به آرامی گرم شود و ور بیاید.
منبع: wikihow
مترجم: ایران کوک