آشپزی

چگونه مربای توت فرنگی درست کنیم؟

علم و دانش: مربای توت فرنگی یکی از انواع مرباهای خوشمزه و محبوب در سراسر جهان است این مربا هم مثل سایر مرباها به عنوان صبحانه سرو می شود.
با آمدن فصل توت فرنگی و دیدن توت فرنگی های خوشمزه و خوش رنگ در مغازه ها نمی شود در مقابل هوس درست کردن مربای توت فرنگی خانگی مقاومت کرد
هر کسی که مربای خانگی خورده باشد امکان ندارد به مربای بازاری لب بزند. علاوه بر طعم عالی و سالم بودن و بدون نگهدارنده بودن مربا میتونید اندازه میوه ها و میزان غلظت مربا را به سلیقه خود تنظیم کنید.
مربای توت فرنگی محبوب همه است اما بچه ها بیشتر از همه به این مربا علاقه دارند.

مربای توت فرنگی

مواد لازم مربای توت فرنگی

توت فرنگی: ۱ کیلو
شکر: ۹۰۰ گرم

طرز تهیه

برای آماده کردن مربای توت فرنگی کلاهک توت فرنگی ها رو جدا کنید و اونها رو به خوبی با آب بشویید و داخل صافی قرار بدین تا آب توت فرنگی ها کاملا کشیده بشه.
داخل قابلمه مناسبی یک لایه توت فرنگی بریزید و روی اون شکر بریزید و مجددا یک لایه توت فرنگی و شکر و این کار رو ادامه بدین تا موادتون تموم بشه و توت فرنگی ها و شکر لا به لای هم قرار بگیرن حالا در ظرف رو بذارین و به مدت بیست و چهار ساعت داخل یخچال قرار بدین تا توت فرنگی ها آب بندازن.
بعد از طی این مدت وقتی در قابلمه رو باز میکنید میبینید توت فرنگی ها آب انداختن و شکر ها کاملا خیس شدن اما اگه دیدین توت فرنگی های شما کم آب هستن یا اصلا آبی ننداختن نصف لیوان آب ولرم به مواد اضافه کنید.
حالا ظرف رو روی حرارت بالا (حرارت زیاد باشه و اندازه شعله متناسب با سایز قابلمه باشه یعنی قابلمه بزرگ روی شعله کوچیک با بلعکس نباشه) قرار بدین.
توجه کنید که شعله نباید کم باشه چون در این صورت تا قوام اومدن شیره مربا، توت فرنگی ها له میشن (چون زمان زیادی میبره)
با قرار دادن ظرف روی حرارت بالا آب توت فرنگی ها و دانه های شکر حل میشن و توت فرنگی ها آب بیشتری هم میندازن و شکر شروع به حل شدن میکنه.
و کم کم هیچ شکری داخل شیره مربا دیده نمیشه و شیره شروع به جوشیدن و کف کردن میکنه و بعد از کف کردن کاملا بالا میاد. به همین دلیل این مربا رو باید داخل قابلمه ای درست کنید که گنجایش کافی برای کف کردن و بالا آمدن مربا رو داشته باشه و مربا سرریز نشه.
کف روی مربا رو با ملاقه مخلوط کنید تا از سر رفتنش جلو گیری بشه (شما فقط به کف روی مربا دسترسی دارین و توت فرنگی ها پایین هستن و موقع مخلوط کردن آسیب نمیبینن) و اجازه بدین بجوشه موقع هم زدن کف روی مربا وقتی دیگه مربا سر نرفت، شیره مربا رو با ملاقه ای که دستتونه چک کنید وقتی دیدین شیره به حالت فنری برمیگرده و غلظتش مثل آب نیست یعنی به قوام رسیده میتونید مثل همیشه چند قطره از شیره مربا رو مابین دو انگشت امتحان کنید اگه حالت چسبندگی و کشسانی داشت یعنی به قوام رسیده و حرارت رو خاموش کنید و در حالت کلی به قوام رسیدن مربا نباید بیشتر از سی دقیقه طول بکشه.
بعد از اینکه مربا به حجم طبیعی خودش برگشت، باید کف روی مربا رو با دقت و به خوبی جمع کنید چون این کار باعث شفاف و براق شدن و خوشرنگ شدن مربای شما میشه اگه این کف با مربای شما مخلوط بشه مرباتون حالت کدر پیدا میکنه بنابراین این کار رو با دقت انجام بدین.
اجازه بدین مربا داخل ظرف کاملا خنک بشه و بعد به ظرف مناسب انتقال بدین و داخل یخچال یا فریزر نگه داری کنید و برای وعده صبحانه از خوردن این مربای خوشطعم لذت ببرین.

نکات توت فرنگی در سیاه و کپک نزدن آن

  • برای مربا حتما از توت فرنگی های محلی استفاده کنید توت فرنگی های گلخانه ای اصلا خوشمزه نیست و برای مربا مناسب نیستن و بیشتر برای تزئین به کار میرن.
  • بهتره اندازه توت فرنگی برای مربا متوسط باشه توت فرنگی های خیلی بزرگ و کوچیک مناسب نیستند و همچنین توت فرنگی ها سفت باشن و له شده نباشن.
  • در صورت دلخواه در اواخر پخت مربا میتونید کمی وانیل (یک چهارم قاشق چایخوری) و آبلیمو (دو قاشق غذا خوری) هم اضافه کنید ولی مربای توت فرنگی معمولا شکرک نمیزنه و نیازی به آبلیمو و جوهر لیمو نداره، اضافه کردن وانیل هم دلخواهه و با اینکه عطر خوبی به مربا میده ولی خیلی ها طعم و عطر خود توت فرنگی رو بیشتر دوست دارن و ترجیح میدن این طعم غالب باشه
  • مربای توت فرنگی رو بهتره در حجم زیاد درست نکنید مثلا اگه میخواین پنج کیلو مربا درست کنید بهتره اونها رو به صورت جدا و یک کیلو یک کیلو تهیه کنید چون وقتی حجم مواد زیاد میشه مدت زمان به قوام رسیدن مربا هم افزایش پیدا میکنه و مربا باید زمان بیشتری روی حرارت بمونه و این امر باعث له شدن توت فرنگی ها میشه
  • مربای توت فرنگی رو بهتره داخل فریزر نگه داری کنید چون این مربا حتی اگه به خوبی به قوام رسیده باشه خیلی زود ترش میشه اما داخل فریزر به مدت دو تا سه سال میتونید نگهداری کنید
  • اگه مربای توت فرنگی به خوبی به قوام رسیده باشه داخل فریزر یخ نمیزنه و فقط کمی غلیظ تر میشه میتونید هر بار مقدار مورد نیازتون رو (یک شیشه کوچیک) خارج کنید و بقیه رو داخل فریزر برگردونید ( یخ زدن مربا داخل فریزر به این علت هست که مربا کامل به قوام نرسیده و هنوز حاوی آب هست و این آب داخل فریزر یخ میزنه)
  • برای داشتن مربای خوش رنگ و براق حتما باید کف روی مربا رو به خوبی بگیرین.
  • اگه شهد مربای شما اضافه اومد میتونید از صافی رد کنید و به عنوان شربت استفاده کنید.
  • علت کپک زدن مربا اینه که به خوبی به قوام نرسیده و همچنین ریختن مربا داخل ظرفی که نم داره و کاملا خشک نیست و استفاده از قاشق خیس برای برداشتن مربا باعث کپک زدن اون میشه.
  • اگه بعد از خنک شدن کامل مربا احساس کردین که شیره مربا قوام نداره و شل هست میوه ها رو با دقت از داخل مربا خارج کنید و شیره رو به تنهایی روی حرارت کم قرار بدین تا بجوشه و به قوام برسه و بعد از خنک شدن شیره، میوه ها رو داخلش برگردونید
  • حتما از قابلمه ای برای تهیه مربا استفاده کنید که گنجایش دو یا سه برابر شدن مواد رو داشته باشه چون مربا کف میکنه و بالا میاد و اگه قابلمه شما کوچیک باشه باید بخاطر اینکه مواد سرریز نشه مدام حرارت رو کم و زیاد کنید و این کار باعث میشه زمان پخت و به قوام رسیدن مربا زیاد بشه و توت فرنگی ها له بشن.
  • برای همه مربا ها به جز مربای به که داخل ظرف مسی پخته میشه بهتره از قابلمه لعابی استفاده کنید چون خوش رنگ تر میشن اما اگه نداشتین مساله ای نیست و میتونید از قابلمه معمولی هم استفاده کنید.
  • اگه عجله داشتین میتونید زمان قرار دادن توت فرنگی داخل یخچال رو تا دوازده ساعت کاهش بدین.
برچسب ها
نمایش بیشتر

مدیر

مجید کوهی طراح سایت و دانش آموخته مهندسی تکنولوژی جوشکاری است. وی از بحث و مطالعه در مورد فناوری و فلسفه لذت می‌برد، به سبک زندگی اسلامی علاقه دارد و اوقات فراغتش را با کیهان شناسی، طراحی مدارهای الکترونیکی و زمین شناسی می‌گذراند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن